Toilet verstopt in Gouda?

Een verstopt toilet is vervelend en zorgt al snel voor enorm ongemak. Zeker als u maar één wc in uw woning heeft is het zaak om de verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen. Is uw toilet verstopt? In de regio Gouda staan onze specialisten daarom dag en nacht voor u klaar. Ons bedrijf heeft jarenlange ervaring met het ontstoppen van afvoer en riolering, wij zorgen ervoor dat ook uw toilet in een mum van tijd weer perfect werkt. Bel gerust 085 - 106 13 23 of vul ons contactformulier in.

Wc verstopt: oorzaken

Een verstopte wc kan verschillende oorzaken hebben. Een wc verstopping kan in twee categorieën worden opgedeeld. Enerzijds zijn dat oppervlakkige verstoppingen en anderzijds diepere verstoppingen. Oppervlakkige verstoppingen worden vaak veroorzaakt door een ophoping in het begin van de afvoer. Dit kan van alles zijn, maar is vaak iets dat of per ongeluk in het toilet is gevallen of andere zaken die doorgespoeld zijn. Deze verstoppingen kunnen vrij makkelijk door middel van een plopper of andere ontstopper worden opgeheven. Diepere verstoppingen worden vaak veroorzaakt door een complexer probleem, zoals bijvoorbeeld een verzakking van het riool. Is uw wc verstopt en heeft u hulp nodig met het ontstoppen? Wij helpen u graag.

Het toilet ontstoppen

Het ontstoppen van een toilet is een vervelend klusje. Vanzelfsprekend kunt u hier een specialist voor inschakelen, wij zijn u graag van dienst in Gouda en omgeving. U kunt echter ook eerst zelf proberen de verstopping te verhelpen. Dit doet u allereerst door uit te sluiten dat er iets in het toilet is gevallen, waardoor het water niet meer weg kan lopen. Is dit niet het geval? Gebruik dan een ontstopper.

Als de verstopping hierdoor niet verholpen wordt, bevindt de blokkade zich waarschijnlijk verder in de afvoer. U controleert dit door te kijken of het water uit uw wastafel of douche wel goed wegloopt. Gaat dit eveneens moeizaam, of is er sprake van geborrel? Dan is het verstandig om een rioolexpert in de arm te nemen. Er is dan namelijk sprake van een ernstiger probleem, en professioneel ontstoppen van uw riolering is nodig.