Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem

Afvoer ontstoppen Gouda

U kunt soms zelf een verstopt riool ontstoppen. Er zijn diverse opties hiervoor beschikbaar. Wat echter belangrijk is, is om eerst te ontdekken waar de verstopping zich precies bevindt. U hebt vastgesteld dat er een blokkade is omdat het water niet goed of heel langzaam wegloopt. Het is verstandig om dit ook bij andere afvoeren te testen om te zien of het probleem beperkt is tot deze specifieke afvoer of dat het elders ook voorkomt. Wanneer het water bij de andere afvoeren wel goed doorstroomt, duidt dit op een specifiek probleem bij deze afvoer. Als het water echter ook bij de andere afvoeren niet goed doorloopt, is het aan te raden om Vak Loodgieter te benaderen.

Bij een dieperliggend probleem in de afvoer is het mogelijk dat er een borrelend geluid waarneembaar is in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Wanneer er sprake is van een volledige verstopping, kan het zijn dat het probleem niet bij u thuis ligt, maar bij de gemeente. Om dit te kunnen vaststellen, is het echter noodzakelijk om de erfscheidingsput te controleren. Als u bekend bent met de locatie van deze put, kunt u deze inspecteren. In het geval dat er water in de scheidingsschacht aanwezig is, ligt het probleem bij de gemeente. Als de put echter droog is, bevindt het probleem zich in uw rioleringssysteem.

Vak Loodgieter: uw rioleur in Gouda en omgeving!

Zelf de afvoer ontstoppen

Indien u merkt dat uw riool verstopt is, kunt u proberen dit zelf te verhelpen. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen, namelijk door het gebruik van een plopper of soda. Zet de plopper op de afvoer en maak langzaam maar krachtige bewegingen open neer en herhaal dit een aantal keer. Om de opgehoopte viezigheid weg te spoelen, kunt u een emmer water door de afvoer laten lopen. Op deze manier kunt u ook controleren of het ontstoppen succesvol was.

Als u te maken krijgt met lichte verstoppingen, kan soda een handige oplossing zijn. Begin met het koken van een volle waterkoker en giet het hete water rustig in de afvoer. Dit zal het hardnekkige vuil helpen losweken. Neem een halve kop soda en strooi het gelijkmatig over de afvoer. Voeg vervolgens een kopje azijn toe aan de soda. Door de reactie tussen deze stoffen zal er een chemische reactie plaatsvinden. Laat het mengsel ongeveer vijftien minuten in de afvoer zitten. Zet weer een volle waterkoker aan en giet het hete water door de afvoer zodra het klaar is. Dit zorgt ervoor dat de afvoer weer vrijgemaakt wordt van resten en geeft direct aan of de methode succesvol is geweest.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Gouda

Als het zelf ontstoppen van de afvoer niet succesvol is geweest of als u het liever direct aan de expert overlaat, kunt u ons bereiken voor hulp. Met onze deskundigheid en geavanceerde technologieën zorgen wij ervoor dat wij elke verstopping voor u oplossen. Door te bellen naar 0183 213 100 kunt u ons inschakelen. Wij staan klaar om u verder te helpen en de verstopping zo snel mogelijk op te lossen.


Vak Loodgieter staat voor u klaar in Gouda
Over ons

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.


Bouwgarant,VCA,VGO-keur,KOMO,Erkend leerbedrijf,DUBO Keur,Keurmerk ConsuBeter