Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem

Rioolvliegjes bestrijden in Gouda

Merkt u plotseling kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Indien er rioolvliegjes omhoog komen, is de kans groot dat er een rioolprobleem is. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

De rioolvliegjes vinden hun oorsprong meestal in het riool, zoals de naam al doet vermoeden. Vocht en rottend afval is het voedsel en de broedplaats voor de vliegjes, die tot 200 eitjes per dag kunnen leggen. Zonder het oplossen van het rioolprobleem zullen de rioolvliegjes blijven rondzwermen en voor overlast zorgen.

Vak Loodgieter: uw rioleur in Gouda en omgeving!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rondom voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, kunt u vaak rioolvliegjes vinden. Rioolvliegjes kiezen deze plekken uit als ideale locatie om hun eitjes te leggen. Soms kunnen rioolvliegjes zich buiten het riool nestelen in vochtige kieren of hoeken, putjes, vuilnisbakken, vochtige plekken in schuren of garages of verstopte hemelwaterafvoeren.

Snel actie ondernemen

Het is noodzakelijk om de rioolvliegjes te bestrijden om meerdere redenen. Besef dat de rioolvliegjes niet uit zichzelf weggaan en mogelijk gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Bovendien planten deze vliegjes zich razendsnel voort, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om de vliegjes effectief te bestrijden, is het van belang om te weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak bevinden de eitjes zich in de directe omgeving van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het belangrijk om goed op te letten bij toiletten en afvoerputjes. Als u wilt controleren of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Houd een beetje ruimte vrij, zodat er licht de afvoer in kan. De vliegjes zullen omhoog vliegen en vast komen te zitten aan het tape, mocht er sprake zijn van een besmetting. Als de vliegjes zich voornamelijk in een specifieke hoek of kier verzamelen, kunt u de plakbandtest te gebruiken.

Het kan gebeuren dat u zelf niet in staat bent om de rioolvliegjes voorgoed uit uw huis te krijgen. De vliegjes zullen niet verdwijnen zolang het rioolprobleem niet is opgelost. In dergelijke gevallen helpen wij graag, u kunt hier 0183 213 100 contact met opnemen met Vak Loodgieter voor een blijvende oplossing.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Vak Loodgieter via 0183 213 100 of via onderstaand offerte formulier.


Vak Loodgieter staat voor u klaar in Gouda
Over ons

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter