Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem
Belang van een goed werkende afvoer Redactie, 17 december 2023
Vak Loodgieter: uw ervaren rioleringsbedrijf in Gouda!

Indien er een onaangename geur vanuit het riool uw huis binnenkomt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een professioneel rioleringsbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U hoeft niet zelf in actie te komen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

Waarom ruikt uw rioolleiding onplezierig?

Als er een onplezierige geur in uw woning hangt, kan dit wijzen op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. Verschillende oorzaken kunnen leiden tot rioollucht in uw huis, namelijk:Het is mogelijk dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt is door werkzaamheden. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering en kan rioollucht uw huis binnendringen.

Verstopping in de leidingen als oorsprong van de geur

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een verstopte leiding. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat ongewenste luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook voorkomen dat niet een leiding, maar het riool zelf, verstopt raakt. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een geblokkeerd riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Zou er wellicht een lek zijn in uw leidingwerk?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw woning betreden. Hierdoor kan er sprake zijn van hinderlijke stank en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom essentieel om professionele hulp van een rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning goed kan ontluchten

Een goede luchtcirculatie in uw afvoer is essentieel. Meestal wordt dit geregeld door middel van een afvoerpijp op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door deze regelmatig te gebruiken

Het hebben van een waterslot, wat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, voorkomt dat de rioollucht via de wc-afvoer in uw woning komt. Wanneer een afvoer een lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan infiltreren. Als u wilt voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden om geregeld water door de afvoeren te laten stromen.

Voorkom dat er een onaangename geur in uw rioolleidingen hangt

Een rioollucht in uw huis kan door diverse factoren worden veroorzaakt. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen worden veroorzaakt door etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Om eventuele verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.