Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem
Vaststellen van een beschadigd rioolsysteem en wat uitvoeren Redactie, 7 maart 2024
Vak Loodgieter: uw rioleur in Gouda en omgeving!

Het rioolstelsel is een essentieel onderdeel van uw huis. Het is vanzelfsprekend dat het goed functioneert, maar soms kunnen er beschadigingen ontstaan. Wat zijn de tekenen hiervan? En welke stappen moet u dan zetten?Dit blog belicht diverse aanwijzingen van een defect riool en hoe u snel kunt handelen bij problemen door mogelijke oplossingen te bekijken.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een beschadigd rioolstelsel. Het kan voorkomen dat er lichte problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen kunt u ook te maken krijgen met een totaalverstopping, die herkend kan worden aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle gevallen van verstopping een kapot riool als oorzaak. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke gevallen is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Wat kan een riool beschadigen?

Het kapotgaan van een riool kan verschillende oorzaken hebben. Zowel interne als externe invloeden zijn hierbij van belang. Ouderdom en onjuiste ophanging van het riool kunnen leiden tot slijtage en schade. Ook slecht weer kan het risico op defecten vergroten. Als er te veel druk op het riool komt, is er kans dat het begint te scheuren.

Het riool kan afscheuren van de muur of binnenshuis barsten door spanning op het systeem. Ook wortelgroei en roest kunnen een kapotte riolering veroorzaken. In deze gevallen is het verstandig om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties begonnen wordt.

Waarom is een rioolinspectie aan te raden?

Experts hebben moderne opsporingsapparatuur om schade aan het riool te kunnen vaststellen. Als het riool wordt geïnspecteerd, ziet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Inspectie kan op twee manieren worden gedaan, met een rioolcamera of door rookdetectieapparatuur toe te passen.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en checkt waar deze op bepaalde punten in de riolering verdwijnt. Op de plaatsen waar de rook niet meer te detecteren is, kan er een lek zijn in het riool.

U kunt ervoor kiezen uw riool te laten inspecteren of repareren

Twijfelt u of u te maken heeft met een kapotte riolering? Of heeft u regelmatig hinder van problemen met uw riool?Wij assisteren u graag! Bel Vak Loodgieter op 0183 213 100 en plan een afspraak in. Daar helpen we u graag mee met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.